Kamen Rider

Kamen Rider on japanilainen tokusatsu ja manga sarja, joka sai alkunsa 1971 ensimmäisellä tokusatsu tv-ohjelmallaan, nimetty suoraan Kamen Rider. Sarja on siitä lähtien saanut monta muuta osaa, jotka ovat kaikki erilaisia, mutta niitä yhdistävät Kamen Riderin perusteet.

Kamen Rider -sarjojen päähahmoilla on aina eräänlainen vyö, jota kutsutaan driveksi, jonka avulla he muuttuvat supersankarimuotoihinsa. Näitä supersankarimuotoja on monia erilaisia riippuen sarjasta, mutta yleensäottaen niillä on melko suuret silmät, kirkkaat värit, ja aikaisemmissa sarjoissa yhdistävänä asiana on pukujen hyönteismotiivi, vaikka motiivit ja teemat ovat laajentuneet myös moniin muihin aiheisiin uudemmissa sarjoissa.

Kamen Rider Zero-One Shining Assault Hopper Kamen Rider Horobi Kamen Rider Rampage Vulcan

Muutamia pukuja Kamen Rider Zero-Onesta.

Rider finisherit

Rider finisherit ovat myös yksi olennainen tekijä, joka yhdistää sarjoja. Nämä ovat taisteluliikkeitä, joita käytetään viimeiseksi vastustajan päihittämiseen. Rider finisherit ovat monesti yksi taistelun kohokohdista, sillä niihin panostetaan varsinaisen kuvauksen jälkeen efekteillä ja/tai piirroksilla.

MetalCluster Hopper Final Strash Shining Storm Impact ja Flying Utopia Biting Shark Biting Impact

Finishereitä Kamen Rider Zero-Onesta.